Vihkiminen

30.07.2021

Varasin Aleksanterin kirkon melkein 2 vuotta ennen häitä. Soittelin Tampereen seurakuntayhtymälle hieman epäilevästi, että onnistuukohan varaaminen jo näin aikaisin. Olin jo ennen puhelua keskustellut äitini kanssa, mikä olisi paras aika vihkimiselle ja tulimme molemmat aikalailla samoihin lopputulemiin. Soittaessani seurakuntaan, puhelimen toisessa päässä auttava henkilö kertoi, että kirkko on jo varattu tuona päivänä kahdelle vihkimiselle. Sydän pomppasi kurkkuun ja kysyin jännittyneenä, mitkähän ajat mahtavat sitten olla jo varattuna. Onnekseni, saimme juuri sen ajan mitä olin suunnitellut, eikä tarvinnut tehdä kompromissia saati vaihtaa päivää.

Olen aina kuvitellut, että vihkiminen tapahtuu omissa häissä kirkossa. Lapsesta asti olen nähnyt itseni kävelevän nimenomaan alttarin halki, eikä ulkona. Meidän juhlatilassa olisi ollut mahdollista pitää vihkiminen järven rannalla laiturilla, sillä sinne on rakennettu juurikin vihkimistä varten laituri. Kuitenkin itselle kirkkohäät on aina ollut se ajatus häistä, joten en edes pitänyt ulkovihkimistä vaihtoehtona. En myöskään tahdo stressata säästä, joten ihan hyvä pitää koko juttu sisätiloissa. 

Valitsin Tampereen keskustassa sijaitsevan Aleksanterin kirkon, sillä kirkko on upea sisältä ja ulkoa. Kirkon ulkopuolella on paljon upeita kuvauspaikkoja sekä sisäpuoli on väritykseltään mielestäni kaunis. Minulle oli myös tärkeää, että kirkko on oikeasti iso, sillä akustiikka isossa kirkossa on aina aivan täysin erilainen, kuin pienessä. Urut ovat suunniteltu nimenomaan isoihin kirkkoihin ja rakastan urkuja soittimena! Ne tuovat tilaisuuteen tietynlaista juhlallisuutta ja mahtipontisuutta. 

Minulle vihkimisessä on tärkeää musiikki. Haluan, että lyhyen vihkimisen aikana musisoidaan enemmän, kuin puhutaan. Haluan nauttia vihkimisen aikana kirkon upeasta akustiikasta ja hoitaa itse vihkimisen mahdollisimman lyhyellä kaavalla. En sentään haluaisi tylsistyä omissa häissäni.. :D Musiikkiesityksiä olen jo ehtinyt kaavailla, mutta sisääntulomarssi on meille vielä mysteeri. Emme ole oikein vielä löytäneet sitä omaa. 


Luo kotisivut ilmaiseksi!