88 päivää häihin

01.05.2022

Apua.. on mun eka sana. Enää 88 päivää häihin. Se on 12 viikkoa tai 2 kuukautta ja 27 päivää. Huhhuh..

Meidän häiden järjestely on kuitenkin hyvällä mallilla tällä hetkellä. Meillä on oikeastaan ihan kaikki mitä pitäisikiin olla. Kaikki pikkutavara tietenkin täytyy vielä hankkia sekä suunnittelupalavereja on tulossa paljon. Pikkutavaran hankinta kuulostaa varmasti näin paperilla kovinkin helpolta ja yksinkertaiselta, mutta vain ne jotka isoja häitä on järjestänyt omatoimisesti, ymmärtää, mikä määrä meidän täytyisi nyt muistaa tehdä hankintoja.

Toukokuu pitää siis sisällään pari palaveria sekä muun kun juhlatilan suunnittelua. Juhlatila on käytännössä siis valmis (mun päässä) ja melkein kaikki hankinnat sitä varten onkin jo tehty. Vielä kuitenkin pitäisi tilata melkein 70 maljakkoa ja saada ne mahtumaan jonnekkin.... Kaikki täytyisi koostaa vielä word tiedostoiksi sekä mun pitäisi tehdä tästä kaikesta powerpoint esitys kaasolle ja bestmanille. Ja ohjelma pitäisi lyödä lukkoon ja tilata ohjelmaplakut. Kesäkuussa on taas hiukan enemmän hommaa ja heinäkuussa sitten kymmenen kertaa enemmän hommaa. 

Mä olen stressannut todella kovasti nämä viimeiset viikot, eikä se taida helpottaa ennen H-hetkeä. Mun tärkein ja suurin prioriteetti on tehdä hääpäivästä mulle ja Aatelle mahdollisimman rento ja nautittava. Tehdä päivästä sellainen, ettei meidän enää sinä päivänä tarvitsisi stressata yhtikäs yhtään mistään. Näin ollen nyt täytyy tehdä sen eteen paljon töitä ja luottaa sitten vain siihen, että kaikki rullaa niinkuin pitää. Ja kyllä, niinkuin (moni) häitä järjestänyt ihminen vain jaksaa minulle jankuttaa sitä, että "no sinä päivänä menee sit kaikki pieleen" niin olen tähänkin varautunut. En kuitenkaan jaksa etukäteen asioista murehtia, vaan kuitenkin olla siinä uskossa, että päivästä tulee aivan ihana.

Mun pahe on tällä hetkellä hääohjelmat.. Miksi pahe? No, mä katson niitä vain siksi, koska mä koen jotenkin outoa jännitystä samalla, kun jakso pyörii. Mua jännittää aivan käsittämättömän paljon joka ikinen kerta, kun katson yhden jakson. Ja ongelmaksi on koitunut myös painajaiset. Koska mä vain ruokin omaa jännitystäni näillä hääjaksoilla, mä myös nään paljon enemmän painajaisia meidän häistä. Ne ovat yleensä sellaisia, että hääpäivä onkin yhtäkkiä huomenna, eikä mikään ole valmiina. Näitä näen useasti viikossa ja herään onneksi aina helpottuneena, että häihin on onneksi vielä vähän kuitenkin aikaa.

Mä olen kuitenkin yrittänyt nauttia tästä ajasta. Onhan se ihanaa ja kivaa järjestää häitä ja mulle sitä jatkuvasti toitotetaankin, kuinka mun nyt täytyisi tästä ajasta ainoastaan nauttia. Kuitenkin sadan hengen juhlien järjestäminen on aina aika hurjan haasteellista, varsinkin jos et ole miljonääri. Moni asia täytyy hankkia ja miettiä itse, eikä siihen tahdo töiden ohella löytyä ihan älyttömästi aikaa. Mä kuitenkin odotan tätä päivää innolla ja vain toivon, että päivä olisi meille rakkauden täytteinen. Sehän se on tärkeintä. 

Luo kotisivut ilmaiseksi!